vremea-bucuresti

Astazi  vremea va fi putin peste medie in partea de vest a tarii, iar in restul tarii se va remarca o scadere a temperaturilor. Cerul va fi variabil, se vor semnala ploi si burnita in Moldova, Dobrogea si Muntenia, iar vantul va sufla intre slab si moderat. Maximele zilei se vor inregistra intre 5 si 18 de grade, cu o presiune atmosferica in crestere.

 

In zona Dobrogei si Baraganului astazi temperatura va fi in scadere, atingandu-se maxim 9 grade, cerul va pe toata perioada zilei noros, iar vantul va fi mai activ in delta.

In Moldova maxima zilei va urca la 5 grade in partea de nord, spre deosebire de sud unde temperatura va atinge 8 grade. Soarele va fi putin prezent in partea de sud, in rest in toata regiunea cerul va fi innorat. Vantul va fi moderat si este posibil sa burniteze.

In Muntenia intampinam soarele in ce a mai mare parte a zonei. Spre seara norii vor incepe sa fie mai proeminenti, iar temperatura maxima va atinge 14 grade, urmata de un vant slab si conditii de ploaie slaba la inceputul serii.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vremea va fi foarte frumoasa, temperatura atingand 17 grade, de dimineata va fi ceata, iar spre seara norii vor fi mai activi.

In Oltenia soarele va fi prezent toata ziua, aducand cu el temperaturi de 15 grade. Cerul va fi insorit, urmand ca spre seara sa devina curat, iar vantul va fi putin mai puternic spre seara.

In tinuturile vestice vremea va fi insorita cu temperaturi ce vor atinge 20 de grade. Norii vor fi rari, iar vantul va avea intensificari in zona Banatului.

In sudul tarii  gasim o vreme mohorata cu temperaturi ce ating 14 grade si un vant slab.

In Bucuresti

In Bucuresti, avem parte de o vreme innorata cu temperaturi ce ating maxim 11 grade, o presiune atmosferica in crestere si ceata de dimineata.

La munte

In zona montana va fi in continuare cald, cerul variabil in prima faza, urmand sa devina mai senin. Vantul va sufla intre slab si mdoerat, fiind mai activ pe creste, iar in vai si depresiuni va fi ceata dimineata si noaptea

 

 

Legenda

Rosu

Codul roşu se aplică acelor fenomene meteorologice prevăzute a fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase. Atunci când este anunţat codul roşu, înseamnă că sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger,viscol,ceata,polei ).

PORTOCALIU

Codul portocaliu anunta fenomene meteo periculoase, de intensitate mare,care e posibil sa afecteze activitatile umane.
De asemenea circulatia oamenilor si marfurilor nu este oprita dar se realizeaza cu mare dificultate,discomfortul termic e pronuntat si
pot exista distrugeri: copaci cazuti, retele electrice afectate,accidente auto.

GALBEN

Codul galben se aplică în cazul acelor fenomene meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) care sunt obisnuite pentru zona respective, dar care, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Se recomandă urmărirea periodică a evoluţiei fenomenelor meteorologice.

VERDE

Codul verde înseamnă că nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase. Codul verde nu indică nicio precauţie particulară pentru perioada imediat următoare, dar nu implică de asemenea o vreme frumoasă sau lipsa posibilei apariţii în următoarele zile a unor fenomene meteorologice periculoase ce pot perturba diverse activităţi necesare oamenilor.