vremea-bucuresti

Astazi avem parte de o vreme frumoasa, cu temperaturi de vara. Acestea vor urca pana la 31 de grade, iar nori vor fi putini, vantul slab cu unele intensificari in sudul Banatului si doar in zona montana cerul va fi variabil.

In zona Dobrogei si Baraganului vremea va fi frumoasa, soarele va fi prielnic aducand cu acesta temperaturi care se vor situa intre 23 si 26 de grade, vantul va fi intre slab si moderat, iar conditiile de ploaie sunt slabe.

In Moldova vremea va fi placuta, norii vor fi in mare parte ascunsi reducand sanse de ploaie. Temperatura maxima va atinge 26 de grade, iar vantul va fi ceva mai capricios in sud.

In Muntenia atmosfera va fi insorita cu temperaturi ce ating 27 de grade, nori se vor aduna din cand in cand, conditiile de ploaie vor fi reduse, iar spre seara cerul va devine senin.

In nordul Transilvaniei si in Maramures soarele va domina cerul aducand cu el temperaturi de vara care vor atinge 27 de grade. Spre seara este posibil sa apara cativa nori, iar vatul va sufla slab pe parcursul zilei.

In Oltenia avem parte ca si ieri de o atmosfera insorita, cu temperaturi ce ating 30 de grade in vest. Cerul va fi lipsit de nori, iar vantul va fi calm.

In tinuturile vestice atmosfera va fi in mare parte insorita si se va incalzi usor atingand 28 de grade Celsius, iar ploile sunt lipsite din prognoza.

In sudul tarii vremea va fi placuta, cu un soare prezent pe toata durata zilei. Atmosfera va inregistra 28 de grade, cu un cer curat si un vant slab.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti la amiaza se vor inregistra 27 de grade cu un cer senin si vant in general slab. Dimineata va fi racoare, iar sansele de ploaie sunt foarte reduse.

La munte

La munte,  norii vor fi mai activi, iar pe arii restranse in zona Banatului  va ploua slab. Dimineata va aparea ceata in cea mai mare parte a zonei, iar spre seara cerul se va insenina. Vantul va fi slab, iar temperatura aerului va fi mai ridicata ca ieri.

La mare

Pe litoral vremea va fi frumoasa, cerul variabil, iar dimineata vantul va fi activ. Temperatura pe plaja si in apa marii se va situa intre 20 si 22 de grade Celsius.

 

 

Legenda

Rosu

Codul roşu se aplică acelor fenomene meteorologice prevăzute a fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase. Atunci când este anunţat codul roşu, înseamnă că sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger,viscol,ceata,polei ).

PORTOCALIU

Codul portocaliu anunta fenomene meteo periculoase, de intensitate mare,care e posibil sa afecteze activitatile umane.
De asemenea circulatia oamenilor si marfurilor nu este oprita dar se realizeaza cu mare dificultate,discomfortul termic e pronuntat si
pot exista distrugeri: copaci cazuti, retele electrice afectate,accidente auto.

GALBEN

Codul galben se aplică în cazul acelor fenomene meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) care sunt obisnuite pentru zona respective, dar care, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Se recomandă urmărirea periodică a evoluţiei fenomenelor meteorologice.

VERDE

Codul verde înseamnă că nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase. Codul verde nu indică nicio precauţie particulară pentru perioada imediat următoare, dar nu implică de asemenea o vreme frumoasă sau lipsa posibilei apariţii în următoarele zile a unor fenomene meteorologice periculoase ce pot perturba diverse activităţi necesare oamenilor.