vremea-bucuresti

Astazi temperatura in cea mai mare parte a tarii va fi extrem de rece, mai ales in zona montana. Temperaturile se vor situa pe timpul zilei intre -6 si 2 grade, iar in decursul noptii acestea se vor incadra intre -16 si -3 grade. Aceste temperaturi vor fi provocate de un val de aer rece siberian.

Cerul va fi variabil si va ninge trecator in mai multe zone. De asemenea vantul va fii intre slab si mdoerat, iar acesta va prinde viteze de pana la 60 km/h.

Presiunea atmosferica va fi in crestere, iar de dimineata poate aparea chiciura.

 

In zona Dobrogei si Baraganului ramanem cu un vant activ care va depasii 50-70 km/h si va spulbera zapada. Temperatura va atinge -4 grade, cerul va fi innorat, iar la noapte temperatura minima va atinge -10 grade.

In Moldova maxima zilei va inregistra -2 grade cu innorari persistente, vantul va fi moderat, iar la noapte temperatura minima va atinge -11 grade.

In Muntenia vantul va fii moderat, cerul variabil ,temperatura maxima va atinge -2 grade, iar minima de -5 grade. Pe timpul noptii temperatura va scadea spre -10 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures , vremea va fi mai frumoasa astazi, soarele va fii mai proeminent, iar maxima de 1 grad. Pe timpul noptii gerul va fi prezent cu minime de -9 grade.

In Oltenia avem vreme partial innorata cu maxime ce ating -1 grad si un vant slab, dupa ninsorile din ultima perioada. La noapte gerul va fi mai senin, iar temperatura va atinge -14 grade.

In tinuturile vestice vremea va atinge 2 grade, cerul va fi partial-innorat, vantul slab, iar la noapte minimele vor atinge -6 grade cu depuneri de chiciura.

In sudul tarii  intalnim o vreme si mai apriga ca ziua trecuta

In Bucuresti

In Bucuresti, temperatuva va indica -3 grade, vantul fiind activ cu o viteza de 40 km/h va intensifica aceasta senzatie de pana la -6 grade

La munte

Cerul va fi variabil, ninsorile vor aparea in Meridionali, dar si acestea vor fi slabe. Vantul va sufla intre slab si moderat, temperatura aerului va fi mai scazuta, iar pe arii restranse va fi ceata.

 

 

 

Legenda

Rosu

Codul roşu se aplică acelor fenomene meteorologice prevăzute a fi periculoase, cu un grad de intensitate foarte mare şi cu efecte dezastruoase. Atunci când este anunţat codul roşu, înseamnă că sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger,viscol,ceata,polei ).

PORTOCALIU

Codul portocaliu anunta fenomene meteo periculoase, de intensitate mare,care e posibil sa afecteze activitatile umane.
De asemenea circulatia oamenilor si marfurilor nu este oprita dar se realizeaza cu mare dificultate,discomfortul termic e pronuntat si
pot exista distrugeri: copaci cazuti, retele electrice afectate,accidente auto.

GALBEN

Codul galben se aplică în cazul acelor fenomene meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) care sunt obisnuite pentru zona respective, dar care, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Se recomandă urmărirea periodică a evoluţiei fenomenelor meteorologice.

VERDE

Codul verde înseamnă că nu sunt prognozate fenomene meteorologice periculoase. Codul verde nu indică nicio precauţie particulară pentru perioada imediat următoare, dar nu implică de asemenea o vreme frumoasă sau lipsa posibilei apariţii în următoarele zile a unor fenomene meteorologice periculoase ce pot perturba diverse activităţi necesare oamenilor.