Vremea BucurestiVremea Bucuresti

You are here:

Vremea Bucuresti in Mai 2015

feb

Pe baza informa?iilor colectate vremea bucuresti pentru luna mai 2015 ne indic? ca temperaturile vor fi in limite normale in majoritatea teritoriului, exceptii facand cele din partea sudica si sud-estica a teritoriului, acolo unde temperaturile ar putea fi usor sub mediile multianuale specifice perioadei.

Cantitatile de precipitatii pot prezenta in general valori apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea zonelor tarii, usor sub valorile normale in Banat, Crisana si o buna parte din jumatatea nordica a teritoriului.

Vremea de Pasti in Bucuresti, 5-6 Mai 2015, ar putea fi, pe baza prognozei de mai sus, relativ insorita si fara precipitatii. Pe arii locale vor fi innorari partiale si de scurta durata, dar pentru o prognoza exacta la nivel local va rugam consultati siteul nostru in perioada premergatoare sarbatorilor pascale.

Vremea de 1 Mai in Bucuresti va fi calduroasa in cea mai mare parte a teritoriului. Pe arii locale vor fi innorari partiale si de scurta durata. Pe litoral temperatura va fi de peste 20 grade Celsius, dar temperatura apei marii nu va depasi 15 grade Celsius. In zonele montane innorarile pot fi insotite de averse scurte de ploaie.

Vremea Bucuresti si Clima

Vremea Bucuresti - vezi prognoza meteo in Bucuresti. Vremea Bucuresti pe 10 zile si pe ore!
Vremea azi in Bucuresti. Cea mai exacta prognoza!

Clima pentru Vremea Bucuresti este moderat-continentala, cu o temperatura medie anuala de 10-11 grade Celsius; influentele vestice si sudice explica prezenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii. Prognoza meteo pentru aceasta zona este facuta de la 2 statii meteorologice: Filaret si Baneasa. Acest climat moderat-continental prezinta unele diferentieri ale temperaturii aerului pentru vremea in Bucuresti, specifice oraselor mari, cauzate de incalzirea suplimentara a retelei stradale, de arderile de combustibil, de radiatia exercitata de zidurile cladirilor. Pe fondul variatiilor climatice generale, specifice regiunii, putem vorbi de o serie de modificari termice locale generate de structura si functionalitatea orasului, diferentiandu-se in vremea Bucuresti climatul specific teritoriului construit de cel al zonelor sale exterioare.

Cum se face prognoza pentru Vremea Bucuresti?

Prognoza pentru Vremea Bucuresti se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Bucuresti. Astfel, vremea Bucuresti este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul vremea-bucuresti.ro gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Bucuresti, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Bucuresti

Temperaturile pentru vremea Bucuresti din timpul iernii sunt adesea sub 0 grade Celsius, foarte rar ele pot ajunge sub -10 grade Celsius. Vara, temperatura medie pentru vremea Bucuresti este de aproximativ 23 grade Celsius , insa ea poate urca si pana la 35-40 grade Celsius la mijlocul verii in centrul orasului. Desi in timpul verii media precipitatiilor si a umiditatii este scazuta, pot aparea furtuni puternice, adesea violente. Vremea Bucuresti pentru primavara si toamna: temperaturile variaza intre 18-22 grade Celsius, iar precipitatiile tind sa fie mai ridicate decat vara...