Vremea BucurestiVremea Bucuresti

You are here:

Vremea Bucuresti in Iunie 2015

feb

Vremea in Bucuresti pentru luna iunie 2015 ne indic? ca temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in cea mai mare parte a regiunilor tarii. Alternanta zilelor mai calde si insorite in Bucuresti (uneori chiar caniculare) cu perioade mai reci si instabile, este o caracteristica a primei luni de vara. Gradul de instabilitate este caracterizat de asemenea, prin averse de ploaie, cu caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Temperaturile medii lunare ale aerului in iunie 2015 sunt cuprinse in general intre 20...22C in Campia Romana si Dobrogea, intre 18...20C in cea mai mare parte a Moldovei, Banat, Crisana, intre 16...18C in Maramures si centrul Transilvaniei si respectiv, intre 12...14C in zonele depresionare din estul Transilvaniei. Valorile lunare de precipitatii sunt cuprinse in general intre 60-80 l/mp in Campia Romana, sudul Moldovei, vestul Banatului, intre 80-100 l/mp in Crisana, Transilvania, nordul Moldovei, intre 100-120 l/mp in zona Dealurilor Vestice, Maramures, peste 120 l/mp in zona lantului Carpatilor. Cele mai scazute valori (40-60 l/mp) se semnaleaza in Dobrogea.

Sub aspect pluviometric in Bucuresti, cantitatile de precipitatii ale lunii iunie 2015 vor inregistra valori apropiate de normele climatologice lunare in jumatatea sudica a teritoriului, dar cu exceptia din sudul Dobrogei care ar putea fi mai secetos, ca si jumatatea nordica a teritoriului unde precipitatiile se pot situa sub mediile multianuale.

Vremea Bucuresti si Clima

Vremea Bucuresti - vezi prognoza meteo in Bucuresti. Vremea Bucuresti pe 10 zile si pe ore!
Vremea azi in Bucuresti. Cea mai exacta prognoza!

Clima pentru Vremea Bucuresti este moderat-continentala, cu o temperatura medie anuala de 10-11 grade Celsius; influentele vestice si sudice explica prezenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii. Prognoza meteo pentru aceasta zona este facuta de la 2 statii meteorologice: Filaret si Baneasa. Acest climat moderat-continental prezinta unele diferentieri ale temperaturii aerului pentru vremea in Bucuresti, specifice oraselor mari, cauzate de incalzirea suplimentara a retelei stradale, de arderile de combustibil, de radiatia exercitata de zidurile cladirilor. Pe fondul variatiilor climatice generale, specifice regiunii, putem vorbi de o serie de modificari termice locale generate de structura si functionalitatea orasului, diferentiandu-se in vremea Bucuresti climatul specific teritoriului construit de cel al zonelor sale exterioare.

Cum se face prognoza pentru Vremea Bucuresti?

Prognoza pentru Vremea Bucuresti se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Bucuresti. Astfel, vremea Bucuresti este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul vremea-bucuresti.ro gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Bucuresti, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Bucuresti

Temperaturile pentru vremea Bucuresti din timpul iernii sunt adesea sub 0 grade Celsius, foarte rar ele pot ajunge sub -10 grade Celsius. Vara, temperatura medie pentru vremea Bucuresti este de aproximativ 23 grade Celsius , insa ea poate urca si pana la 35-40 grade Celsius la mijlocul verii in centrul orasului. Desi in timpul verii media precipitatiilor si a umiditatii este scazuta, pot aparea furtuni puternice, adesea violente. Vremea Bucuresti pentru primavara si toamna: temperaturile variaza intre 18-22 grade Celsius, iar precipitatiile tind sa fie mai ridicate decat vara...