Vremea BucurestiVremea Bucuresti

You are here:

Vremea in Iulie 2015

Pe baza informatiilor colectate Vremea Bucuresti pentru luna iulie 2015 aflam ca regimul termic al aerului poate fi usor peste normele climatologice, la fel si pentru sudul Moldovei, Muntenia, Oltenia si Dobrogea. Limite apropiate de mediile multianuale vor fi in Moldova, Banat, Crisana si Transilvania, cuprinzand cea mai mare parte a jumatatii nordice a teritoriului.

Temperatura aerului va avea in general valori peste normele climatologice in cea mai mare parte a regiunilor, iar in centrul si nordul tarii valorile termice pot fi
normale. Media multianuala pentru Vremea in Iulie a temperaturii aerului este de 19.2 grade Celsius.

Ca atare, vremea pe litoral va avea perioade in care nu va fi caniculara, ci chiar foarte placuta. Temperatura apei marii in jur de 22 de grade Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii va prezenta o tendinta de deficit in cea mai mare parte a teritoriului. Media multianuala lunara pentru luna Iulie este de 78.2 L/mp.

Vremea Bucuresti si Clima

Vremea Bucuresti - vezi prognoza meteo in Bucuresti. Vremea Bucuresti pe 10 zile si pe ore!
Vremea azi in Bucuresti. Cea mai exacta prognoza!

Clima pentru Vremea Bucuresti este moderat-continentala, cu o temperatura medie anuala de 10-11 grade Celsius; influentele vestice si sudice explica prezenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii. Prognoza meteo pentru aceasta zona este facuta de la 2 statii meteorologice: Filaret si Baneasa. Acest climat moderat-continental prezinta unele diferentieri ale temperaturii aerului pentru vremea in Bucuresti, specifice oraselor mari, cauzate de incalzirea suplimentara a retelei stradale, de arderile de combustibil, de radiatia exercitata de zidurile cladirilor. Pe fondul variatiilor climatice generale, specifice regiunii, putem vorbi de o serie de modificari termice locale generate de structura si functionalitatea orasului, diferentiandu-se in vremea Bucuresti climatul specific teritoriului construit de cel al zonelor sale exterioare.

Cum se face prognoza pentru Vremea Bucuresti?

Prognoza pentru Vremea Bucuresti se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Bucuresti. Astfel, vremea Bucuresti este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul vremea-bucuresti.ro gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Bucuresti, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Bucuresti

Temperaturile pentru vremea Bucuresti din timpul iernii sunt adesea sub 0 grade Celsius, foarte rar ele pot ajunge sub -10 grade Celsius. Vara, temperatura medie pentru vremea Bucuresti este de aproximativ 23 grade Celsius , insa ea poate urca si pana la 35-40 grade Celsius la mijlocul verii in centrul orasului. Desi in timpul verii media precipitatiilor si a umiditatii este scazuta, pot aparea furtuni puternice, adesea violente. Vremea Bucuresti pentru primavara si toamna: temperaturile variaza intre 18-22 grade Celsius, iar precipitatiile tind sa fie mai ridicate decat vara...