Vremea BucurestiVremea Bucuresti

You are here:

Vremea Bucuresti in Aprilie 2015

feb

Vremea Bucuresti in luna Aprilie 2015 se anunta in parametrii normali ai acestei luni de primavara. Pe baza informatiilor colectate privind regimul termic mediu al aerului si al precipitatiilor, vremea in Bucuresti in Aprilie 2015 ne indica ca ar putea exista valori ale temperaturilor in normele climatologice.

Precipitatiile lunare vor prezenta valori peste multianuale lunare, in acest caz va recomandam sa nu uitati umbrela acasa si sa consultati vremea in Aprilie pe site-ul nostru.

Precizam faptul ca, aceste informatii privind Vremea in Aprilie 2015 in Bucuresti, nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter neprevazut perioadei respective.

Vom reveni in urmatoarea perioada si cu starea vremii detaliata pentru Vremea Bucuresti in Aprilie 2015 pe masura ce obtinem date de la centrele noastre de informare.

INFORMATIE IMPORTANTA: Prognoza meteorologica sezoniera se elaboreaza adunand o cantitate semnificativa de date privind starea atmosferei si a oceanelor, date modelate pe baza unor modele de prognoza, cu anticipatie de 3 luni putand avea o extindere de pana la 6 luni. Prognoza meteorologica sezoniera are un caracter orientativ si o probabilitate de realizare pe baza statistica de peste 60-65%, spre deosebire de cele pe termen scurt si mediu care au o probabilitate de realizare de pana la 95%.

Vremea Bucuresti si Clima

Vremea Bucuresti - vezi prognoza meteo in Bucuresti. Vremea Bucuresti pe 10 zile si pe ore!
Vremea azi in Bucuresti. Cea mai exacta prognoza!

Clima pentru Vremea Bucuresti este moderat-continentala, cu o temperatura medie anuala de 10-11 grade Celsius; influentele vestice si sudice explica prezenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii. Prognoza meteo pentru aceasta zona este facuta de la 2 statii meteorologice: Filaret si Baneasa. Acest climat moderat-continental prezinta unele diferentieri ale temperaturii aerului pentru vremea in Bucuresti, specifice oraselor mari, cauzate de incalzirea suplimentara a retelei stradale, de arderile de combustibil, de radiatia exercitata de zidurile cladirilor. Pe fondul variatiilor climatice generale, specifice regiunii, putem vorbi de o serie de modificari termice locale generate de structura si functionalitatea orasului, diferentiandu-se in vremea Bucuresti climatul specific teritoriului construit de cel al zonelor sale exterioare.

Cum se face prognoza pentru Vremea Bucuresti?

Prognoza pentru Vremea Bucuresti se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Bucuresti. Astfel, vremea Bucuresti este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul vremea-bucuresti.ro gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Bucuresti, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Bucuresti

Temperaturile pentru vremea Bucuresti din timpul iernii sunt adesea sub 0 grade Celsius, foarte rar ele pot ajunge sub -10 grade Celsius. Vara, temperatura medie pentru vremea Bucuresti este de aproximativ 23 grade Celsius , insa ea poate urca si pana la 35-40 grade Celsius la mijlocul verii in centrul orasului. Desi in timpul verii media precipitatiilor si a umiditatii este scazuta, pot aparea furtuni puternice, adesea violente. Vremea Bucuresti pentru primavara si toamna: temperaturile variaza intre 18-22 grade Celsius, iar precipitatiile tind sa fie mai ridicate decat vara...