Vremea Bucuresti

You are here:

Clima si Vremea in Bucuresti

Bucurestiul este asezat in partea de sud a tarii, in centrul Campiei Romane, la o altitudine de 70-80 m, la circa 60 km de Dunare, la 100 km de lantul carpatic si la 250 km de Marea Neagra.

Are o suprafata de aprox. 228 kmp;     In Bucuresti traiesc peste 2.000.000 de locuitori;

BUCURESTI este capitala Romaniei, primul dintre orasele tarii ca marime si importanta politica, economica, financiar-bancara, comerciala, cultural-stiintifica, turistica, unul dintre marile orase ale lumii, incadrat de o salba de lacuri.

Relieful  se prezinta sub forma unei campii (la o altitudine de 60 m), fragmentata de vai, cu terase locale, acoperite cu depozite loessoide pe care apar numeroase crovuri, usor inclinata dinspre nord-vest si sud-est, taiata de vai putin adanci (Dambovita si Colentina), cu lunci largi si tinere, peste care in trecut se intindea vestitul codru al Vlasiei, dispunand de resurse naturale;    

Clima are un caracter temperat continental pentru Vremea Bucuresti, moderat, cu nuante excesive, temperatura medie anuala fiind de 10-11ºC, iar vanturile dominante provenind de la est si vest in sud si de la nord si nord-est in nord. Uneori verile sunt deosebit de calde, cu temperaturi de 35-40ºC, desi temperatura medie a lunii Iulie urca la 23ºC, iar iernile sunt reci cu zapezi abundente, insotite uneori de viscole, desi temperatura medie a lunii Ianuarie coboara la -3ºC;     

Deşi este aşezat într-o zonă de climă temperată, Vremea Bucureşti este afectata de masele de aer continental, provenite din zonele învecinate. Curenţii de aer estici dau variaţii excesive de temperatură, de până la 70°C, între verile călduroase şi iernile geroase.
Estul şi sudul oraşului au toamne lungi şi călduroase, ierni blânde şi primăveri timpurii.


Cea mai înaltă temperatură medie anuală pentru Vremea Bucuresti s-a înregistrat în anul 1963, de 13.1° C şi cea mai mică,în anul 1875, de 8.3° C.
Din observaţiile şi analizele efectuate, rezultă că Bucureştiul are ani alternativi cu temperaturi joase (1973, 1977, 1979) şi ridicate (1976, 1978, 1980).

Cea mai friguroasă lună este ianuarie , cu o medie de - 2.9° C iar cea mai călduroasă este iulie cu o medie de 22.8° C. În general, variaţiile de temperatură dintre noapte şi zi sunt de 34 - 35 ° C, iarna şi de 20 - 30° C, vara.
Cea mai înaltă temperatură, de 41.1° C a fost înregistrată în data de 20 august 1945 şi cea mai joasă temperatură de -30°C, în ianuarie 1888.


 

Vremea Bucuresti si Clima

Vremea Bucureşti - vezi prognoza meteo în Bucureşti. Vremea Bucureşti pe 10 zile şi pe ore! 
Vremea azi în Bucureşti.Cea mai exacta prognoza!

Clima pentru Vremea Bucuresti este moderat-continentala, cu o temperatura medie anuala de 10-11°C; influentele vestice si sudice explica prezenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii. Prognoza meteo pentru aceasta zona este facuta de la 2 statii meteorologice: Filaret si Baneasa. Acest climat moderat-continental prezinta unele diferentieri ale temperaturii aerului pentru vremea in Bucuresti, specifice oraselor mari, cauzate de incalzirea suplimentara a retelei stradale, de arderile de combustibil, de radiatia exercitata de zidurile cladirilor. Pe fondul variatiilor climatice generale, specifice regiunii, putem vorbi de o serie de modificari termice locale generate de structura si functionalitatea orasului, diferentiandu-se in vremea Bucuresti climatul specific teritoriului construit de cel al zonelor sale exterioare. ... mai departe...

Cum se face prognoza pentru Vremea Bucuresti?

Prognoza pentru Vremea Bucuresti se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Bucuresti. Astfel, vremea Bucuresti este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul vremea-bucuresti.ro gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Bucuresti, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Bucuresti

Temperaturile pentru vremea Bucuresti din timpul iernii sunt adesea sub 0°C, foarte rar ele pot ajunge sub -10°C. Vara, temperatura medie pentru vremea Bucuresti este de aproximativ 23°C , insa ea poate urca si pana la 35-40°C la mijlocul verii in centrul orasului. Desi in timpul verii media precipitatiilor si a umiditatii este scazuta, pot aparea furtuni puternice, adesea violente. Vremea Bucuresti pentru primavara si toamna: temperaturile variaza intre 18-22°C, iar precipitatiile tind sa fie mai ridicate decat vara...mai departe...