Vremea BucurestiVremea Bucuresti

You are here:

Clima si Vremea in Bucuresti

Bucurestiul este asezat in partea de sud a tarii, in centrul Campiei Romane, la o altitudine de 70-80 m, la circa 60 km de Dunare, la 100 km de lantul carpatic si la 250 km de Marea Neagra.

Are o suprafata de aprox. 228 kmp; In Bucuresti traiesc peste 2.000.000 de locuitori;

BUCURESTI este capitala Romaniei, primul dintre orasele tarii ca marime si importanta politica, economica, financiar-bancara, comerciala, cultural-stiintifica, turistica, unul dintre marile orase ale lumii, incadrat de o salba de lacuri.

Relieful din Bucuresti se prezinta sub forma unei campii (la o altitudine de 60 m), fragmentata de vai, cu terase locale, acoperite cu depozite loessoide pe care apar numeroase crovuri, usor inclinata dinspre nord-vest si sud-est, taiata de vai putin adanci (Dambovita si Colentina), cu lunci largi si tinere, peste care in trecut se intindea vestitul codru al Vlasiei, dispunand de resurse naturale;

Clima are un caracter temperat continental pentru Vremea Bucuresti, moderat, cu nuante excesive, temperatura medie anuala fiind de 10-11 grade Celsius, iar vanturile dominante provenind de la est si vest in sud si de la nord si nord-est in nord. Uneori verile sunt deosebit de calde, cu temperaturi de 35-40 grade Celsius, desi temperatura medie a lunii Iulie urca la 23 grade Celsius, iar iernile sunt reci cu zapezi abundente, insotite uneori de viscole, desi temperatura medie a lunii Ianuarie coboara la -3 grade Celsius.

Desi este asezat intr-o zona de clima temperata, Vremea Bucuresti este afectata de masele de aer continental, provenite din zonele invecinate. Curentii de aer estici dau variatii excesive de temperatura, de pana la 70 grade Celsius, intre verile calduroase si iernile geroase.
Estul si sudul orasului au toamne lungi si calduroase, ierni blande si primaveri timpurii.


Cea mai inalta temperatura medie anuala pentru Vremea Bucuresti s-a inregistrat in anul 1963, de 13.1 grade Celsius C si cea mai mica, in anul 1875, de 8.3 grade Celsius C.
Din observatiile si analizele efectuate, rezulta ca Bucurestiul are ani alternativi cu temperaturi joase (1973, 1977, 1979) si ridicate (1976, 1978, 1980).

Cea mai friguroasa luna este ianuarie , cu o medie de - 2.9 grade Celsius iar cea mai calduroasa este iulie cu o medie de 22.8 grade Celsius. In general, variatiile de temperatura dintre noapte si zi sunt de 34 - 35 grade Celsius, iarna si de 20 - 30 grade Celsius, vara.
Cea mai inalta temperatura, de 41.1 grade Celsius a fost inregistrata in data de 20 august 1945 si cea mai joasa temperatura de -30 grade Celsius, in ianuarie 1888.

Vremea Bucuresti si Clima

Vremea Bucuresti - vezi prognoza meteo in Bucuresti. Vremea Bucuresti pe 10 zile si pe ore!
Vremea azi in Bucuresti. Cea mai exacta prognoza!

Clima pentru Vremea Bucuresti este moderat-continentala, cu o temperatura medie anuala de 10-11 grade Celsius; influentele vestice si sudice explica prezenta toamnelor lungi si calduroase, a unor zile de iarna blande sau a unor primaveri timpurii. Prognoza meteo pentru aceasta zona este facuta de la 2 statii meteorologice: Filaret si Baneasa. Acest climat moderat-continental prezinta unele diferentieri ale temperaturii aerului pentru vremea in Bucuresti, specifice oraselor mari, cauzate de incalzirea suplimentara a retelei stradale, de arderile de combustibil, de radiatia exercitata de zidurile cladirilor. Pe fondul variatiilor climatice generale, specifice regiunii, putem vorbi de o serie de modificari termice locale generate de structura si functionalitatea orasului, diferentiandu-se in vremea Bucuresti climatul specific teritoriului construit de cel al zonelor sale exterioare.

Cum se face prognoza pentru Vremea Bucuresti?

Prognoza pentru Vremea Bucuresti se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Bucuresti. Astfel, vremea Bucuresti este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul vremea-bucuresti.ro gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Bucuresti, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Bucuresti

Temperaturile pentru vremea Bucuresti din timpul iernii sunt adesea sub 0 grade Celsius, foarte rar ele pot ajunge sub -10 grade Celsius. Vara, temperatura medie pentru vremea Bucuresti este de aproximativ 23 grade Celsius , insa ea poate urca si pana la 35-40 grade Celsius la mijlocul verii in centrul orasului. Desi in timpul verii media precipitatiilor si a umiditatii este scazuta, pot aparea furtuni puternice, adesea violente. Vremea Bucuresti pentru primavara si toamna: temperaturile variaza intre 18-22 grade Celsius, iar precipitatiile tind sa fie mai ridicate decat vara...